Torte “Spartaks” ir īsts konditorejas šedevrs un klasika, kas gadu desmitiem ieņem goda vietu uz saldummīļu galda. Šī deserta burvība slēpjas harmoniskā kontrastā: gaisīgas, plānas šokolādes un medus mīklas kārtas mijas ar zīdainu, krēmīgu pildījumu.
Rezultātā tiek iegūta neticami maiga tekstūra, kas burtiski kūst mutē, atstājot bagātīgu un dziļu pēcgaršu.
Šī kūka ir universāla izvēle – tā lieliski papildinās greznu svētku mielastu, bet tikpat labi iederēsies pie tējas tases mierīgā ģimenes vakarā. Lai gan no malas torte izskatās sarežģīta, tās pagatavošana ir pa spēkam ikvienam. Pat ja virtuvē esi iesācējs, sekojot šiem soļiem, rezultāts būs izcils!
Kas nepieciešams maigajam vārītajam krēmam?
Lai iegūtu ideālo konsistenci, krēmam jāsagatavo šādi produkti:
Piens: 500 ml (vēlams ar lielāku tauku saturu);
Olas: 2 gabalas;
Milti: 3 ēdamkarotes (kviešu, augstākā labuma);
Cukurs: 150 grami;
Vanilīns: naža gals vai pēc garšas;
Sviests: 200 grami (istabas temperatūrā).
Sastāvdaļas aromātiskajām biskvīta kārtām:
Mīklas pamatnei, kas piešķir kūkai raksturīgo aromātu, būs vajadzīgs:
Dabīgs medus: 100 grami;
Cukurs: 150 grami;
Sviests: 100 grami;
Ola: 1 gabala;
Kakao pulveris: 3 ēdamkarotes (nesaldināts);
Dzeramā soda: 1 tējkarote;
Milti: 350-400 grami (atkarībā no mīklas biezuma).
Soli pa solim: Šokolādes-medus mīklas gatavošana
Ūdens peldes sagatavošana: Katliņā virs tvaikiem liekam sviestu, medu un cukuru. Nepārtraukti maisot, karsējam, līdz visas sastāvdaļas ir pilnībā izkusušas un masa kļuvusi viendabīga un zeltaina.
Olas pievienošana: Noņemam masu no uguns (vai uzmanīgi turpinām karsēt) un pievienojam olu. Ātri un rūpīgi izmaisām, lai ola nesarecētu.
Mīklas jaukšana: Pakāpeniski iemaisām kakao pulveri, sodu un sākumā daļu miltu. Kad masa sāk biezēt, izliekam to uz virsmas un iemīcām atlikušos miltus. Mīklai jābūt mīkstai, elastīgai un siltai.
Kārtu veidošana: Sadalām mīklu 6-8 vienādās bumbiņās. Katru daļu izrullējam ļoti plānā kārtā tieši uz cepamā papīra.
Cepšana: Liekam iepriekš sakarsētā krāsnī 180 grādu temperatūrā. Cepšana aizņem vien 5-7 minūtes. Uzmaniet, lai tās nekļūst pārāk sausas!
Kā pagatavot ideālu vārīto krēmu?
Pamatnes vārīšana: Atsevišķā bļodā rūpīgi sakuļam olas ar cukuru, miltiem un nedaudz piena. Pievienojam atlikušo pienu un lejam katliņā.
Sabiezināšana: Vārām uz pavisam lēnas uguns, neaizmirstot nepārtraukti maisīt ar putojamo slotiņu, lai nerastos kunkuļi. Kad krēms sasniedzis bieza skābā krējuma konsistenci, noņemam no uguns un atdzesējam.
Sviesta pievienošana: Mīkstu sviestu saputojam atsevišķi un tad pakāpeniski, pa karotei, pievienojam atdzisušo krēma pamatni. Turpinām putot, līdz iegūstam gaisīgu, vieglu un spīdīgu krēmu.
Tortes montāža un “atpūta”
Kad biskvīta plāksnes ir atdzisušas, ķeramies pie tortes kopā likšanas. Katru kārtu dāsni pārklājam ar krēmu, neaizmirstot arī par kūkas sāniem un virspusi. Dekorēšanai varat izmantot sarīvētu šokolādi vai biskvīta drupačas.
Svarīgs padoms: Lai “Spartaks” iegūtu savu slaveno sulīgumu, torti obligāti nepieciešams ievietot ledusskapī uz vismaz 6-8 stundām. Ideālā variantā ļaujiet tai ievilkties visu nakti – tad biskvīts pilnībā uzsūks krēmu un garšas saplūdīs vienā veselumā.
Rezultāts ir pasakaini maiga, sātīga un vizuāli pievilcīga torte, kas sagādās patiesu prieku ikvienam ēdājam!
Ja šī recepte tev noderēja, neaizmirsti nospiest “patīk” un padalīties ar šo rakstu sociālajos tīklos, lai arī draugi varētu palutināt sevi. Tāpat būsim ļoti priecīgi lasīt tavus iespaidus un komentārus pēc receptes izmēģināšanas!











